Rusija – logistična destinacija prihodnosti

V Vzhodni Evropi in Balkanu prepeljemo ogromno blaga. Največkrat obiščemo Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, zanimiva in pogosto obiskana lokacija pa je tudi Rusija. Naš kamion se ravnokar vrača iz Moskve, za katero vam posredujemo nekaj zanimivih informacij.

Moskva je največje evropsko mesto in z več kot 10 milijoni prebivalcev četrto največje mesto na svetu.

Moskovski Kremelj se nahaja v samem centru prestolnice. Od leta 1991 je moskovski Kremelj uradna rezidenca predsednika Ruske federacije. Kompleks moskovskega Kremlja je bil uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine.

Poleg tega se Moskva in celotna Rusija ponašata tudi z najdaljšo evropsko reko Volgo in najvišjo evropsko zgradbo – Ostankinskim televizijskim stolpom v Moskvi, ki dosega višino kar 500 metrov. V svetovnem merilu pa je Ostankinski stolp druga najvišja zgradba na planetu.

V Rusiji živi več kot 140 milijonov ljudi, a poglejte ta paradoks – čeprav je Rusija 118-krat večja od Bangladeša, ima manj prebivalcev.

Moskovski metro vsak dan prepelje 9 milijonov potnikov. To je več kot jih prepeljeta newyorški in tokijski metro skupaj. Prav zaradi tega dejstva je mogoče moskovski metro označiti za največjo podzemno železnico na svetu. Dolžina vseh njenih 12 linij skupaj je več kot 300 kilometrov. Poleg obstoječih linij naj bi pod Moskvo obstajala še ena, tajna linija. Zgrajena naj bi bila kot povezava med Kremljem in drugimi političnimi ustanovami, imela pa naj bi tudi bunkerje za primere nevarnosti. A zanesljivih informacij o njenem obstoju žal ni.

Zaradi velikega razvojnega potenciala in kapitala, smatramo Rusijo kot logistično destinacijo prihodnosti. Zaradi embarga na uvoz hrane iz EU se je trenutno nekoliko zmanjšala potreba po transportnih storitvah v Rusijo. Prepričani smo, da se bo trend ponovno dvignil, ob ureditvi medsebojnih razmer, predvidoma v začetku leta 2015.

Lokacija: Nahaja se na 55°45’ SZŠ, 37°38’ VZD, ima 12.382.754 prebivalcev, povprečna letna temperatura: 5,5°C, oddaljenost od Maribora: 2.180 km.
Pot: Kar 36 dni bi potrebovali, da prehodimo vse ulice v mestu v skupni dolžini zavidljivih 4.350 km
Gorivo: V Moskvi je velik hit odkritje Ruskih znanstvenikov, ki podaljšuje učinek alkohola
Malica: V Rusiji pojedo največ krompirja na svetu! Večino ga pojedo ravno v Moskvi
Navigacija: Pred potjo je dobro in temeljito oprati vozilo in se pozanimati glede vremenske napovedi. Voziti z umazanim avtomobilom je namreč kaznivo

Pa… ”do svidaniya”

Recommended Posts